Ελληνικό Χριστιανικό Portal - Greek Christian Portal  
Home
Προφίλ Site Map
Email

j0115836.gif (173 bytes) Προσθήκη της "Βιβλικής Εγκυκλοπαίδειας" στα Αγαπημένα     j0115836.gif (173 bytes) Βάλτε το GodLovesYou.gr αρχική σελίδα

 

Βιβλική

Εγκυκλοπαίδεια

Bible Club | Βιβλική Ελλάδα

 

Βάλτε στα αγαπημένα σας τη:

- Βιβλική Εγκυκλοπαίδεια

- Βιβλική Ελλάδα

 

Βιβλική Ελλάδα - η Ελλάδα της Καινής Διαθήκης

Μια μοναδική μελέτη για την Ελλάδα της Καινής Διαθήκης

Βιβλική Ελλάδα


 

 

Bible Club - Εγκυκλοπαίδεια - Κράτος: Έλληνες

 

 

Ονόματα Ελλήνων που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη

διάβασε για τους Έλληνες

 

 

Αρίσταρχος (Πράξεις 19:29, 20:4, 27:2, Φιλήμων εδ. 24): Μακεδόνας από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Συνόδευσε τον Παύλο στις περιοδείες του και αιχμαλωτίστηκε μαζί του (Κολοσσαείς 4:10).

Αχαϊκός (Α' Κορινθίους 16:17): Μέλος της εκκλησία της Κορίνθου. Συνόδευσε το Φουρτουνάτο και το Στεφανά στην Έφεσο μεταφέροντας εφόδια στον απ. Παύλο.

Γάιος ο Κορίνθιος (Α' Κορινθίους 1:14, Ρωμαίους 16:23): Κορίνθιος τον οποίο βάπτισε ο απ. Παύλος. Στο σπίτι του φιλοξενούσε τον Παύλο και τη συνάθροιση της εκκλησίας της Κορίνθου.

Γάιος ο Μακεδόνας (Πράξεις 19:29): Μακεδόνας ο οποίος συνόδευσε τον απ. Παύλο στο τρίτο ιεραποστολικό του ταξίδι και συνελήφθη στην Έφεσο.

Δάμαρις (Πράξεις 17:34): Αθηναία με ψηλή κοινωνική θέση. Πίστεψε στο κήρυγμα του απ. Παύλου στον Άρειο Πάγο.

Δημάς (Κολοσσαείς 4:14): Πιστός στην αρχή βοηθός του απ. Παύλου, τον αποκαλεί και "συνεργό" (Φιλήμων 24). Αργότερα εγκατέλειψε τον Παύλο, κατά την φυλάκισή του στη Ρώμη, και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, από την οποία πιθανόν καταγόταν.

Διονύσιος ο αρεοπαγίτης (Πράξεις 17:34): Αθηναίος, εξέχον μέλος του Αρείου Πάγου ο οποίος πίστεψε στο κήρυγμα του απ. Παύλου στον Άρειο Πάγο το 50 μ.Χ. [διάβασε περισσότερα εδώ]

Επαίνετος (Ρωμαίους 16:5): Ο απ. Παύλος τον αναφέρει ως "απαρχήν της Αχαΐας εις τον Χριστόν" και τον προσφωνεί "αγαπητό".

Επαφρόδιτος (Φιλιππησίους 2:25, 4:18): Μακεδόνας από τους Φιλίππους, τον οποίο ο Παύλος αποκαλεί, αδελφό, συνεργό και συστρατιώτη. Μετέφερε τις προσφορές τις εκκλησίας των Φιλίππων στον Παύλο όταν ήταν φυλακισμένος στη Ρώμη.

Έραστος (Ρωμαίους 16:23, Πράξεις 19:22, Β' Τιμοθέου 4:20): Κορίνθιος, μαθητής και συνεργάτης του Παύλου. Τον αποκαλεί "οικονόμο" που σημαίνει ότι είχε θέση ταμία ή θησαυροφύλακα της πόλης κατά την εποχή εκείνη.

Ευοδία (Φιλιππησίους 4:2): Μέλος της εκκλησίας των Φιλίππων, η οποία συναγωνίστηκε μαζί με τον Παύλο στη μετάδοση του ευαγγελίου (4:3).

Ζηνάς (Τίτος 3:13): Χριστιανός νομοδιδάσκαλος από την Κρήτη, τον οποίο συνιστά ο Παύλος στον Τίτο.

Ιάσων (Πράξεις 17:5, Ρωμαίους 16:21): Μακεδόνας από τη πόλη της Θεσσαλονίκης. Φιλοξενούσε τον απ. Παύλο στο σπίτι του, γι αυτό και οι Ιουδαίοι τον έσυραν στους πολιτάρχες.

Ιούστος (Πράξεις 18:7): Πιθανόν έλληνας από την Κόρινθο, στον οποίο πήγε ο Παύλος να μείνει μετά την άρνηση των Ιουδαίων της Κορίνθου να ακούσουν το ευαγγέλιο.

πατέρας του Τιμόθεου (Πράξεις 16:1,3): Δεν αναφέρεται πουθενά στην Καινή Διαθήκη το όνομα του Πατέρα του Τιμόθεου, αναφέρεται όμως ότι ήταν Έλληνας.

Στεφανάς (Α' Κορινθίους 1:16, 16:15,17): Μέλος της εκκλησίας της Κορίνθου, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του ήταν οι πρώτοι χριστιανοί στην Αχαΐα και τους οποίους οδήγησε στο Χριστό ο Παύλος. Μάλιστα είναι από τους λίγους τους οποίους βάπτισε. Επισκέφτηκε μαζί με τους Φουρτουνάτο και Αχαϊκό, τον Παύλο στην Έφεσο.

Συντύχη (Φιλιππησίους 4:2): Μέλος της εκκλησίας των Φιλίππων, η οποία συναγωνίστηκε μαζί με τον Παύλο στη μετάδοση του ευαγγελίου (4:3).

Σώπατρος (Πράξεις 20:4, Ρωμαίους 16:21): Μέλος της εκκλησίας της Βέροιας, γιος του Πύρρου. Συνόδευσε τον απ. Παύλο στην επιστροφή του τρίτου ιεραποστολικού ταξιδιού από την Κόρινθο στην Ιερουσαλήμ. Ονομάζεται και Σωσίπατρος.

Σωσίπατρος (Ρωμαίους 16:21): δες Σώπατρος.

Τέρτιος (Ρωμαίους 16:22) Κορίνθιος γραφέας, έγραψε την επιστολή του απ. Παύλου προς τους Ρωμαίους. Στο τέλος της επιστολής στέλνει και τους δικούς του προσωπικούς χαιρετισμούς.

 

 

Home | Site Map | E-mail